В Херсонска област руските сили са обстрелвали населени места по

...
В Херсонска област руските сили са обстрелвали населени места по
Коментари Харесай

Киев иска мирна среща с Москва frognews.bg

В Херсонска област съветските сили са обстрелвали обитаеми места по десния бряг на река Днепър. В същото време съветският външен министър Сергей Лавров даде ултиматум на Украйна да извърши предложенията на Москва, в това число да съобщи територията, която Русия управлява, или нейната войска ще реши въпроса.

 

Положението сега е изключително тежко в избрани сектори от източния фронт в Украйна, само че украинските бранители съумяват да унищожат и да вземат в плен съветските окупатори. Това съобщи във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски. Той означи и победи на украинските войски, които " сполучливо са унищожили противников сили в посока Лиман ":

 

" Фронтът - Бахмут, Кремина и други региони в Донбас - в този момент изискват оптимални мощ и конценрация. Ситуацията там е тежка, мъчителна. Окупаторите употребяват всички запаси, с които разполагат- а това са обилни запаси - с цел да реализиран някакъв прогрес. И благодаря на всички наши момчета, които пазят твърдо позициите си, и които въпреки всичко намират опция освен да не изгубят нищо, а да прогонят окупаторите и " да лишават " от тях. "  

 

Украинското държавно управление се стреми да провежда мирна среща на върха до края на февруари в границите на Организация на обединените нации. Евентуален медиатор ще бъде генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Асошиейтед прес. Той обаче акцентира, че Русия може да бъде поканена на сходна среща на върха, единствено в случай че преди този момент бъде изправена пред арбитражен съд за военни закононарушения. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР