В Херсонска област е започнала подготовката за референдум за самоопределение.

...
В Херсонска област е започнала подготовката за референдум за самоопределение.
Коментари Харесай

В Херсон Русия вече подготвя референдума

В Херсонска област е почнала подготовката за референдум за самоопределяне. Това оповестява заместник-ръководителят на краткотрайната администрация на региона Кирил Стремусов, представен от " Интерфакс ".

Херсон е под цялостния надзор на съветските сили към този момент няколко месеца.

" Подготвяме се за референдум и ще го проведем. Херсонска област ще вземе решение и ще се причисли към Руската федерация, трансформирайки се в пълновръстен индивид ", декларира Стремусов.

Потвърждава се информацията от началото на месеца, че референдумът ще се организира през есента на 2022 година Заявката е, че статутът на района ще бъде " избран съгласно волята на народа ", а след референдума или плебисцита в района ще бъдат извършени избори.



Област Запорожие, която е отчасти под съветски надзор, също чака да организира сходен референдум през есента. На 7 юни локалните управляващи оповестиха, че е почнала подготовката за образуване на този избор.

Кремъл нееднократно е заявявал, че ориста на двата района би трябвало да бъде решена от локалните поданици.

На 1 юни ръководителят на комисията на Държавната дума по интернационалните въпроси Леонид Слуцкий съобщи, че съгласно него е допустимо референдумите за присъединение на Донецката и Луганската национална република, Херсонската и Запорожската област към Русия да се проведат още това лято.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР