В Хелзинки приключи срещата на четири очи между президентите на

...
В Хелзинки приключи срещата на четири очи между президентите на
Коментари Харесай

Два часа и 10 минути разговаряха Тръмп и Путин на четири очи

В Хелзинки завърши срещата на четири очи сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин , съобщи Интерфакс.

Срещата е траяла два часа и 10 минути вместо плануваните час и половина.

Путин и Тръмп разговаряха в Готическата зала на президентския замък в Хелзинки при закрити порти, без наличието на медии.

От членовете на делегациите преди срещата в залата беше единствено съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

Президентите на Русия и Съединени американски щати започнаха договарянията с замяна на къси приветствия. Путин пръв стартира диалога с Тръмп , само че в наличието на медиите сподели единствено няколко думи, отбелязвайки, че се радва да се срещне с Доналд Тръмп и има намерение да разиска с него руско-американските връзки и международните проблеми. Неговият събеседник също съобщи, че е подготвен да разиска необятен кръг от въпроси - от търговията и военното съдействие до връзките с Китай и натрупалите се за Русия и Съединени американски щати проблеми.
Trump and Putin begin Helsinki summit with a handshake
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) Тръмп удостовери проекта за протичане на срещата - първо на четири очи сред него и Путин , след това с присъединяване на членовете на делегациите.

В откритата за медиите протоколна част от договарянията двамата водачи споделиха тъкмо това, което желаеха да кажат, макар опитите на публицистите да им зададат въпроси в самото начало на срещата в прорез с откритата процедура. В началото на диалозите президентите не се ръкуваха, защото се срещнаха и си стиснаха ръцете в друга зала при обичайна гала за общи фотоси, само че след късите изказвания Тръмп въпреки всичко протегна ръка и Путин я стисна.-->
 Доналд Тръмп и Владимир Путин БГНЕС

Телевизия Си Ен Ен цитира неназован американски държавен чиновник, съгласно който Тръмп е изискал диалог на четири очи с Путин при започване на срещата, с цел да избегне приключване на информация, да не разреши на своите съветници да се намесват в разискванията, а също да си сформира лично мнение за съветския президент и да построи персонални връзки, показва ТАСС.
 Доналд Тръмп и Владимир Путин БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР