В Хасково в 9.00 сутринта приключи обработката на изборните протоколи

...
В Хасково в 9.00 сутринта приключи обработката на изборните протоколи
Коментари Харесай

При 100% обработени протоколи в Хасково ГЕРБ-СДС са първа политическа сила

В Хасково в 9.00 сутринта завърши обработката на изборните протоколи на 100 %. Според окончателните данни на Районната изборна комисия първа политическа мощ в региона е обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили с резултат 24,91%. Втори с половин % по-малко е " ИТН " с 24,26 на 100.

В този регион Движение за права и свободи обичайно изпреварва Българска социалистическа партия и заема третото място. Този път " Движението за права и свободи " получава 15,95% от гласовете. Вот за социалистите са пуснали 13,99 на 100 от гласоподавателите.

В Хасково недействителните гласове са едвам 0,43 %. Извънредните парламентарни избори в района завършиха с релативно ниска изборна интензивност – 39,93% и без съществени нарушавания.

Отчитането на протоколите в Районната изборна комисия стана бързо и без огромни усложнения.

Според членове на секционни комисии неналичието на безпорядък този път е поради машинното гласоподаване и доста облекченото попълване и отчитане на протоколите.

Според други обаче висене с часове е нямало поради по-слабата изборна интензивност. В РИК-Хасково бе основана организация по едно и също време да могат да бъдат излъчени и регистрирани резултатите на 20 комисии.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР