В Хасково съдят трима за трафик на хероин за 25,8

...
В Хасково съдят трима за трафик на хероин за 25,8
Коментари Харесай

В Хасково съдят трима за трафик на хероин за 25,8 млн. лева

В Хасково съдят трима за трафик на хероин за 25,8 млн. лв.. Окръжна прокуратура - Хасково внесе в съда обвинителен акт за контрабанда на 286,940 кг хероин на стойност 25 824 600 лв. от Турция у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Пред съда ще бъде изправен С.Й. (41 г.), турски жител. Н. А., с българско и турско поданство, и С. Р., жител на Иран, също са били разследвани по случая от 14 април 2019 година.

По делото е било открито, че на въпросната дата на граничния пункт при осъществена митническа инспекция на ТИР в пода и тавана на транспортирана машина за боядисване, в керамични плочи, били открити 144 найлонови пакета. Те съдържали високорисково наркотично вещество, което е реагирало на полевия наркотест на хероин.

Разследващите са придобили и данни, че камионът с водач С. Р. е тръгнал от Техеран (Иран) и крайната точка за доставка на стоката е била компания в Пловдив. Получател на пратката с дрога била компанията на обвинения Н.А. в Пловдив.

Два дни преди камионът да дойде у нас, Н.А. напуснал рамките на България и е бил разгласен за интернационално търсене по линия на Интерпол и с Европейска заповед за арест.

Спрямо него са били отделени материали от делото, като издирването и следствието по тях не престават. Спрямо водача на тежкотоварния автомобил не са били събрани доказателства за съпричастност към закононарушението и с разпореждане на прокурор по отношение на него наказателното произвеждане е било прекъснато.

Предстои Окръжен съд - Хасково да насрочи разпоредително съвещание по делото, допълват от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР