В Хасково няма изследване на водата от февруари 2018 година.

...
В Хасково няма изследване на водата от февруари 2018 година.
Коментари Харесай

Водата в Хасково не е изследвана от почти година

В Хасково няма проучване на водата от февруари 2018 година. Тоест нямаме настояща информация какво е количеството на урана в питейната вода. Това сигнализира кметът на общината Добри Беливанов в публикувана посредством пресцентъра на администрацията позиция във връзка и на разпоредената предходната седмица инспекция на строителството на в допълнение спешно водоснабдяване от осем дублиращи кладенци.

Защо една година нямаме мониторинг на водата в Хасково, макар че сме упорствали за подобен, в това число с преднамерено писмо до Министерството на здравеопазването, пита Беливанов. Той напомня за отпуснатите от държавното управление съвсем 2 милиона лв. за плана за нови кладенци и водопроводи. Тяхното строителство се наложи поради наднормено наличие на уран и алфа интензивност в част от ВиК мрежата, което накара РЗИ да забрани водата за пиянство и готвене в април 2017 година.

Спазваме процедурите и периодите, като всеки месец до 10-о число отчитаме в Министерство на регионалното развитие напредъка по работата, твърди кметът. Той акцентира, че получилото се закъснение е поради нужда от осъществяване на законови процедури, бавене на документи от държавни институции, компании, ВиК и Басейнова дирекция. Около 5-6 месеца кладенците в Северната индустриална зона стояха подготвени и чакахме комисия, назначена от Министерство на регионалното развитие за приемането им, дава за образец Беливанов. В публикуваното мнение той осведоми още, че по неофициални данни сондажите в друга планувана за различно водохващане зона - Узунджово, не са положителни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР