В Хасково днес ще бъдат доставени над 100 дози ваксини

...
В Хасково днес ще бъдат доставени над 100 дози ваксини
Коментари Харесай

Лекари нямат инструкции за заразяване с COVID-19 между двете ваксинации

В Хасково през днешния ден ще бъдат доставени над 100 дози ваксини против COVID19 за лекари от извънболничната помощ и стоматолози.

От Регионалната здравна ревизия показаха, че нямат точна директива по какъв начин би трябвало да се работи в случаи на болни с ковид в интервала сред двете слагания на дозата от имунизацията.

Вчера стана ясно, че доктор от Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в Хасково и санитарка от многопрофилната болница в Харманли са с COVID-19, макар че към този момент им е била сложена първата доза.

След имунизация на 29 декември, лекарка и санитарка са с COVID-19. Няма връзка сред поставената ваксина и последвалото възпаление с Коронавирус, сподели доктор Станимира Тананова - заместник-директор на РЗИ-Хасково, която изясни, че няма логаритъм, по който да се работи при тези случаи: „ Те са показали признаци сред двата приема на имунизацията, направени са проби и са се оказали позитивни. Няма към този миг при нас инструкции получени по какъв начин ще се действа в случаите “.

Днес от Бургас ще бъдат доставени 108 броя ваксини, които ще бъдат употребени за лекари от извънболничната помощ и стоматолози, заяви доктор Тананова и добави: „ Имунизираните лица досега са 405, като към този момент при 83 от тях има сложена и втора имунизация “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР