В хърватския град Сплит от началото на годината е в

...
В хърватския град Сплит от началото на годината е в
Коментари Харесай

150 евро глоба за разходки по бански в Сплит

В хърватския град Сплит от началото на годината е в действие ново решение за общинския ред, което не разрешава разходките из града по бански, а за " хванатите " общинарите в града плануват санкция от 150 евро, оповестява хърватското издание " Bljesak.info “.

Общинското решение вкара нова идея за предписани забрани, които се отнасят извънредно до зона А в Сплит, която има специфична отбрана. А точно от идващото лято към този момент няма да можете да видите голи туристи по улиците на Сплит. Същата санкция от 150 евро е планувана и за употребяващите алкохол на публични места, а санкцията за разходка на куче без каишка е според решението за изискванията и метода на развъждане на домашни любимци и е в размер на 66,36 евро за физическо лице, пишат хърватските медии.

Жителите на Сплит и гостите на града ще бъдат следени по улиците от 21 общински надзиратели, а други 12 от тях ще чакат на повикване в постройката на градската администрация.

От август 2020 година град Дубровник има сходно решение за публичния ред, а предходната година първите голи туристи заплатиха на общинските санитари санкции от 1000 куни. Новото разделно решение за комуналния ред беше взето на последната сесия на Общинския съвет през 2022 година и влезе в действие от новата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР