В Хърватия започва строежа на най-голямата фабрика за дървени подови

...
В Хърватия започва строежа на най-голямата фабрика за дървени подови
Коментари Харесай

Хърватия ще бъде дом на най-голямата фабрика за дървени подови настилки в света

В Хърватия стартира градежа на най-голямата фабрика за дървени подови настилки в света, предават локални медии. Тя ще ще сътвори 600 нови работни места.

Новата фабрика " Огулин 2 " ще се построява до фабриката за произвеждане на паркет " Огулин 1 " в град Огулин, който е на 100 км югозападно от Загреб. Производственият размер на фабриката последователно ще се усилва от 2023 година Предвижда се до 2027 година оборудването да се трансформира в най-голямата фабрика за дървени подови настилки в света с индустриален потенциал от над 20 милиона квадратни метра годишно.

Фабриката се строи на 330 000 квадратни метра повърхност, по продължение на автомагистралата сред Загреб и Сплит. Площта на завода ще е 100 000 кв.м, а вложенията в земя, здания, съоръжения и машини се правят оценка на 200 милиона евро, написа Croatiaweek.com.

Инвеститорът в новото оборудване е компанията Bjelin, чийто притежател е шведската Pervanovo Invest AB. Тя притежател и на фабриката Välinge Innovation в Швеция.

" Инвестицията ще ни даде водеща международна позиция и ще докара до непосредствено увеличение на работната мощ в Хърватия с 600 нови чиновници. Инвестицията ще сътвори и нови работни места в индустриалните звена в Беловар и Оток, където ще се обработва и отпадъчна дървесина за произвеждане в Огулин 2 ", сподели Степан Войнич, изпълнителен шеф на Bjelin Хърватия.

Bjelin има към 800 чиновници и индустриални мощности във Викен (Швеция), както и в Беловар, Огулин и Оток (Северна Хърватия), съгласно информация от уеб страницата на компанията.

През 2018 година уголемява индустриалния потенциал в Швеция и Хърватия в отговор на разширеното търсене на продукцията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР