В Хърватия - в пострадалите от земетресението с магнитуд 6,4

...
В Хърватия - в пострадалите от земетресението с магнитуд 6,4
Коментари Харесай

Хърватия се бори с последиците от силния трус

В Хърватия - в потърпевшите от земетресението с магнитуд 6,4 по Рихтер градове Петриня, Сисак и Глина, не престават дейностите по отстраняването на породените от труса вреди.

Военнослужещи и техника оказват помощ на потърпевшите, обезпечени са и хеликоптери за превоз на ранени, обезпечава се и техника за разрушение и почистване на руините на рискови здания.

Очаква се два военни самолета " Спартан " да тръгнат за Хърватия, с цел да транспортират предоставената от България филантропична помощ.

Страната ни даде обещание доставки на минерална вода поради проблемите с водоснабдяването.
България има подготвеност и за изпращането на палатки, одеяла, както и за изпращането на спасители и експерти по оценка и обезопасяване на постройките, потърпевши при земетресението.

Хърватският министър на защитата Марио Баножич заяви, че 150 бойци оказват помощ в потърпевшите от земетресението градове Петриня, Сисак и Глина, а други 350 са в подготвеност да ги поддържат, съобщи организация Хина.

Баножич сподели, че локалните казарми ще бъдат напълно предоставени за настаняване на хора, изгубили домовете си при мощното земетресение.

Министърът похвали армията и службата за гражданска отбрана и цялата система за сигурност за бързата им организация в помощ на потърпевшите.

Той сподели, че има място за към 500 души в казармата в Петриня, а през вчерашния ден там са били настанени 315 души, основно хора от домове за възрастни. Още 15-20 възрастни са пристигнали в казармата.

Президентът Зоран Миланович, който е главнокомандващ на армията, посети през вчерашния ден потърпевшите от земетресението региони и се срещна с бойците, изпратени на терен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР