В Харманли жители излизат на протест тази вечер с искане

...
В Харманли жители излизат на протест тази вечер с искане
Коментари Харесай

Жители на Харманли излизат на протест с искане да се закрие бежанският лагер в града

В Харманли поданици излизат на митинг довечера с искане да се закрие бежанският лагер в града, който е най-големият център за настаняване на имигранти в страната. В момента там са настанени към 600 души - това е 30% от потенциала на лагера, споделиха от Гражданския предприемчив комитет, уредник на митинга, оповестява БНР.

В града се чуват разнообразни отзиви по отношение на лагера и бежанците.

Местният общински съвет е отхвърлил настояването на Гражданския предприемчив комитет за осъществяване на референдум за затварянето на лагера, защото това е от компетенцията на страната.

Председателят на съвета Ангел Цанков изясни, че е почнала друга подписка.

" Заедно с инициативния комитет организираме на територията на Харманли, която да има легитимност за показване пред държавното управление и Европейския парламент ", сподели той.

По-рано през днешния ден пред Народното събрание вътрешният министър в оставка Калин Стоянов регистрира тройно понижение в броя на хората, пробвали се нелегално да влязат у нас през границата с Турция, по отношение на предходната година.

От януари насам пресечените опити за нелегално прекосяване са близо 6000, до момента в който за същия интервал през 2023 година те са били над 18 000. 189 души са върнати от други европейски страни в България по силата на Дъблинския правилник сред 1 януари и 5 март, заяви още Калин Стоянов, а други 140 по споразуменията за реадмисия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР