В Харков ще бъде построено първото подземно училище в Украйна,

...
В Харков ще бъде построено първото подземно училище в Украйна,
Коментари Харесай

В Харков ще строят първото подземно училище в Украйна

В Харков ще бъде издигнато първото подземно учебно заведение в Украйна , съобщи кметът на града Игор Терехов. Според него ще бъде допустимо да се организират класове в него даже по време на въздушни удари. Това заяви съветската редакция на Би Би Си.

" Планираме да изградим първото подземно учебно заведение в Украйна, което ще дава отговор на актуалните регулаторни условия за защитни уреди. Такова скривалище ще разреши да продължи безвредното постоянно образование на хиляди Харковски деца даже по време на ракетни закани ", означи Терехов.

" Харков ще продължи да влага в образованието. Няма да понижим разноските за обучение както тази година, по този начин и през идната година, макар неналичието на бюджетни средства и много сложната задача да балансираме локалния бюджет , като вземем поради съществуващия недостиг ", написа кметът на Харков в " Телеграм ".

Според УНИЦЕФ при започване на тази образователна година от началото на пълномащабната война в Украйна са изцяло унищожени 1300 учебни заведения.
 Руски военни обстрелват Херсон и Харков, има ранени
Руски военни обстрелват Херсон и Харков, има ранени

Чути са детонации, отбелязва се къде са атакували военните

Само една трета от учениците в Украйна посещават уроци онлайн, се споделя в отчета на интернационалната организация. Друга трета от децата са в разбъркан формат на образование (част от часовете се организират онлайн, част офлайн). Останалите възпитаници учат напълно задочно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg