В Харков конвой с автомобили на цивилни е бил обстрелван.

...
В Харков конвой с автомобили на цивилни е бил обстрелван.
Коментари Харесай

Най-малко 25 души, сред които бременна жена и 13 деца, загинаха при обстрел в Харков

В Харков ескорт с коли на цивилни е бил обстрелван. Загинали са минимум 25 души, измежду които бременна жена и 13 деца, оповестяват от украинската прокуратура, предава Българска национална телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7594
Президентът Володимир Зеленски съобщи, че обстановката в освободените селища към Харков е сходна на тази в Буча и Ирпин. Тази нощ Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с огромно болшинство резолюция, която осъжда противозаконните опити на Русия да анексира територии.

Решението разгневи непрекъснатия представител на Москва, а дружно с него " срещу " гласоподаваха 4 други страни от общо над 190. Часове по-късно последваха нови съветски удари в разнообразни елементи на Украйна.

Със сирени за въздушна паника стартира денят в Киев. Без да показват къде тъкмо от регионалната администрация на украинската столица оповестиха, че населено място в региона на града е било ударено от дронове камикадзе тази заран. На място са изпратени екипи на службите за незабавна помощ. Нанесени са вреди на сериозна инфраструктура.

Ракетни удари тази заран и в южния град Николаев. Съобщава се, че е разрушена пететажна жилищна постройка.

В послание по време на среща на Световната банка и Международния валутен фонд Володимир Зеленски прикани за увеличение на финансовата поддръжка за Украйна.

Според него страната се нуждае от 55 милиарда $ - 38 за покриване на бюджетния недостиг, а останалите, с цел да стартира възобновяване на инфраструктурата.

" Колкото по-голяма поддръжка получи Украйна в този момент, толкоз по-скоро ще сложим завършек на съветската война. А постигането на по-голяма непоклатимост допустимо най-скоро ще подсигурява, че тази жестока война няма да се популяризира и в други страни ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Със 143 гласа " за ", 5 " срещу " и 35 " въздържали се " Организация на обединените нации жигосах дейностите на Москва. Общото заседание одобри резолюция, която осъжда опитите за нелегално анексиране на части от Украйна.

" Организация на обединените нации няма да толерира опити за нелегално анексиране. Днес Русия нахлува в Украйна, само че на следващия ден това може да се случи на територията на друга страна. Вие може да сте идващите ", сподели Линда Томас-Грийнфилд, непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

В текста се показва и поддръжка за суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници. " Против " гласоподаваха Русия, Северна Корея, Беларус и Никарагуа.

Изненада беше поддръжката за резолюцията от страна на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и други членове на Съвета за съдействие в Залива, както и на Бразилия. Китай се въздържа.

" Общото заседание одобри един политизиран и намерено провокативен документ, който не просто подценява всички обстоятелства, само че е и причина за това да се попречи на всички бъдещи старания за намиране на дипломатическо решение на рецесията в Украйна ", добави Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации.

Американският президент Джо Байдън дефинира резолюцията като обръщение към Москва, че не може да изтрие суверенна страна от картата или да трансформира граници със мощ. Байдън добави, че светът е по-решен и по-обединен от всеки път да потърси отговорност от Русия за дейностите ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР