В Грузия бе арестуван бившият президент Михаил Саакашвили, който се

...
В Грузия бе арестуван бившият президент Михаил Саакашвили, който се
Коментари Харесай

Грузия арестува бившия президент Саакашвили

В Грузия бе задържан някогашният президент Михаил Саакашвили, който се завърна от заточение преди локалните избори в кавказката страна, обхваната от продължителна политическа рецесия.

" Третият президент на Грузия Михаил Саакашвили е задържан през днешния ден и изпратен в пандиза ", сподели министър председателят Иракли Гарибашвили на конференция.

Очаква се карцерът на 53-годишния Саакашвили да провокира разтърсвания в Грузия преди локалните избори в събота, обсъждани като основен тест за все по-непопулярната ръководеща партия.

Преди ареста си Саакашвили е живял в Украйна, където е управлявал държавна организация, ръководеща промените. Саакашвили беше наказан задочно за корист със служебно състояние през 2018 година и наказан на шест години затвор. Той отхвърля всевъзможни нарушавания и споделя, че казусът е политически стимулиран.

Днес сутринта той съобщи във видеосъобщения във Фейсбук, че се е върнал в Грузия и е в западния град Батуми. Той прикани своите поддръжници да излязат на улицата против държавното управление.

Саакашвили, който пристигна на власт през 2004 година след спокойно въстание, към момента командва гневни лоялни почитатели в кавказката страна.

Критиците упрекват ръководещата партия „ Грузинска фантазия “, че употребява наказателно гонене, с цел да санкционира политически съперници и публицисти. Интерпол отхвърли настояванията на Тбилиси да издаде алена бюлетина за Саакашвили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР