В групата на БСП в парламента имаше хора, които заявиха

...
В групата на БСП в парламента имаше хора, които заявиха
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Щом идват американци, значи искат нещо

В групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание имаше хора, които обявиха желанието си да поддържат кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ, което обаче не се приемаше от управлението на самата група. Причината за това е задкулисието в Българска социалистическа партия, което явно още не е завършило. Това съобщи в пред bTV някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

По думите му тези, които са подкрепили Цацаров, най-вероятно са свързани с вътрешната съпротива в партията. Той изрази също по този начин вяра, че вътрешните избори в Българска социалистическа партия на 26 април следващата година ще дадат спомагателен подтик преди парламентарните избори.

По отношение на ''Турски поток'' Овчаров показа, че не чака да ни заобиколи, защото тръбата в по-голямата си част е подготвена, само че въпреки всичко добави, че всичко е допустимо да се случи, тъй като сме ''рецидивисти по преустановяване на огромни проекти''.

" Не мисля, че тези хора ще имат някакво съществено експертно въздействие. Но знам, че стартират ли да идват американски специалисти у нас, значи нещо ще желаят, нещо ще би трябвало да създадем. Може би ще изискат да закупим американско нуклеарно гориво за АЕЦ ''Козлодуй'', защото сега горивото е руско'', разяснява Румен Овчаров визитата на американски специалисти, което бе контрактувано сред президента Тръмп и премиера Борисов по време на срещата им във Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР