В грипна ваканция от вчера са всички ученици в Хасковска

...
В грипна ваканция от вчера са всички ученици в Хасковска
Коментари Харесай

Пратиха вкъщи и учениците от Хасково

В грипна почивка от през вчерашния ден са всички възпитаници в Хасковска област. Тя ще продължи до понеделник в това число, сподели шефката на Регионалното ръководство на образованието Христина Боева. За същия интервал се прекратява активността на детски, женски съвещания, профилактични имунизации и реимунизации и профилактични прегледи за цялата област Хасково. Преустановяват се и плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ в региона.
Вече има първите затруднения от грипа в Хасково, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Най-честите са пневмониите. Най-уязвими са децата от бебета до 14-годишна възраст, заяви доктор Снежана Иванова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания ".

Кметът на Хасково Добри Беливанов е издал заповед да се следи прецизно здравословното положение на децата в забавачките и да не се позволяват заболели.
От РЗИ не престават да наблюдават обстановката в района и при постигане на прага от 255 заболели на 10 000 души ще се разгласи грипна зараза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР