В Грайворонския район на руската Белгородска област продължават боевете между

...
В Грайворонския район на руската Белгородска област продължават боевете между
Коментари Харесай

Боевете в руската Белгородска област продължават, Песков изрази дълбоко безпокойство

В Грайворонския регион на съветската Белгородска област не престават боевете сред силите на съпротивата и съветските държавни войски. Информацията беше доказана от губернатора на района Вячеслав Гладков, съобщи организация Униан.

В региона продължава да е в действие оповестеният през вчерашния ден режим на „ контратерористична интервенция “ – съгласно известията на съветската страна в района е проникнала " диверсионно-разузнавателна група ".

" Очистването на територията от последствията продължава. Фактически са евакуирани жителите на Грайворон, Новостроевка, Горковски, Безимено, Мокра Орловка, Глотово, Гора Подол, Замостие, Сподарюшено. " – написа Гладков в профила си в съветската мрежа Телеграм.

По думите му, изброените обитаеми места били под „ многоброен минометен и артилерийски обстрел ". Гладков оповестява за 12 ранени цивилни и 29 потърпевши жилищни здания. В 14 обитаеми места е прекратено електрозахранването – по думите му, то ще бъде възобновено " когато оперативната обстановка разреши това ".

Междувременно от Легиона „ Свобода за Русия " оповестиха за сполучливи бойни дейности на съпротивата в Грайворонския регион.

" Легионът и Руският доброволчески корпус не престават да освобождават Белгородска област! Армията на Руската федерация нищо не можа да опълчи против групата на патриотите-доброволци, взели оръжие в ръце, без да се опасяват намерено да тръгнат против режима в Москва за свободното бъдеще на Русия. " – показват " легионерите ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в коментар пред публицисти на утринния брифинг, изрази " надълбоко безпокойствие " поради ставащото.

" РФ поставя старания, с цел да не позволява в бъдеще навлизане на украински бойци на своята територия “, съобщи представителят, представен от съветската държавна организация ТАСС.

На забележка на публицист, че протестът в Белгородска област е дело на съветски жители, Песков съобщи: " Трябва да изхождаме от това, че всички те са украински бойци. "

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР