В гръцките училища въвеждат забрани за ползване на мобилни телефони.

...
В гръцките училища въвеждат забрани за ползване на мобилни телефони.
Коментари Харесай

Гърция забрани мобилните телефони в клас

В гръцките учебни заведения вкарват забрани за прилагане на мобилни телефони. Родители ще заплащат за вредите в учебно заведение от децата им.

Министърът на образованието Кириакос Пиеракакис заяви за новите строги промени в държавните учебни заведения, съобщи бНР.

Преди всичко се не разрешава използването на мобилни телефони. Учениците са задължени да предават телефоните си на учителите и след занятията ги получават назад.

Министърът изясни това решение с мнението на психолози и лекари, че децата не могат да се концентрират в учебно заведение.

Категорично се не разрешава снимане на клипове в постройката на учебното заведение и качване на тези материали в обществените мрежи. Имаше няколко случая на опити за самоубийство на възпитаници, унижени от снимани с тях клипове, акцентира министърът.

Родителите към този момент ще поемат отговорност за нанесени вреди в учебните заведения от децата им, като заплащат разноските по възобновяване. Глобата ще се постанова от общината и при отвод да се заплати се изпраща на Държавната организация по приходите.

При нарушаване на дисциплината в учебно заведение учениците ще бъдат изключвани, сподели министърът на образованието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР