В гръцката митология билката мирта се е считала за свещено

...
В гръцката митология билката мирта се е считала за свещено
Коментари Харесай

Полезните свойства на свещената билка на гръцката богиня Деметра

В гръцката митология билката мирта се е смятала за свещено растение на Деметра – богинята на плодородието. Миртата се отличава с ароматно етерично масло и намира приложение както в козметиката, по този начин и за лечебни цели.

В козметиката билката се прибавя основно в мъжките парфюми, а етеричното масло може да се употребява за обезвреждане на неприятни миризми в затворени пространства. В националната медицина миртата се употребява при грип, тресчица и болести на дихателната система.

 мирта билка Деметра iStock
 Усети вълшебството на морето с новата слънчева серия на BioApteka! Edna предлага Усети вълшебството на морето с новата слънчева серия на BioApteka!
Билката се характеризира и с високо наличие на салицилова киселина. Заради този разнороден химичен състав се дължат и фармакологичните свойства на билката –противовъзпалителни, антиоксидантни, антибактериални и болкоуспокоителни.

С противовъзпалителното и антибактериално деяние , миртата е уместно средство при инфекции на уринарния тракт и проблеми с бъбреците. Билката подтиква уринирането и по този метод спомага за по-бързото елиминиране на токсините.

Заради високото наличие на разнообразни антиоксидантни съединения, билката оказва удобно деяние при поддържане на еластичността на кожата .
 Как да си отгледате билки вкъщи  Как да си отгледате билки вкъщи  Как да си отгледате билки вкъщи  Как да си отгледате билки вкъщи
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР