В границите на един от най-големите световни метрополиси Мексико Сити

...
В границите на един от най-големите световни метрополиси Мексико Сити
Коментари Харесай

Островът на куклите - едно от най-зловещите места в света

В границите на един от най-големите международни метрополиси Мексико Сити се намира един от последните остатъци от ацтеките. Xochimilco, обект на международното завещание на ЮНЕСКО, е голяма мрежа от канали и дребни изкуствени острови, наречени chinampas, където локалните поданици живеят и отглеждат култури.
 Данакилската меланхолия в Етиопия - най-горещото и грубо място на земята
Коя е " земята на гибелта "

Там, където десетки хиляди фамилии изкарват прехраната си от добива на една от най-ценните артикули: солта

Една такава chinampa, надълбоко в сърцето на Xochimilco, обитава няколко дребни колиби, превъзхождани на брой от хиляди осакатени, разлагащи се кукли. Уместно нареченият Остров на куклите или La Isla de las Muñecas е дом на най-голямата сбирка от " населявани от духове кукли в света ".

Въпреки че може би единственото нещо, което в действителност е обладано от духове в тази история, е индивидът, който е живял там - аскет на име Дон Хулиан Сантана Барера, за който се твърди, че е бил преследван от духа на удавено момиче.

Мястото не е познато като Островът на куклите преди Дон Хулиан да се реалокира там през 50-те години на предишния век, макар че печели името си скоро по-късно, когато мистериозно стартират да се появяват кукли. Легендата споделя, че надалеч преди Хулиан да се насели там, младо момиче се оплита във водните лилии на канала и трагично се удавя.
 Снимка 655149

Мъжът обаче твърди, че постоянно чува момичето да крещи: " Искам си куклата ". Разбира се, покрай мястото, където се допуска, че е било тялото й, той намира кукла, която по-късно окачва на дърво, като че ли с цел да успокои духа на младото момиче. Дон Хулиан обаче става по едно и също време захласнат и преследван от нея. Той твърди, че открива нови кукли, нанизвани от дървета всякога, когато излезе на открито, като повече от тях са обезглавени или разчленени.

 Снимка 655147

Когато реколтата на Дон Хулиан е унищожена една година, той взема решение да сложи още кукли към острова в опит да успокои неспокойния дух на младото момиче. Това злокобно светилище се трансформира в негова фикс идея и той стартира да прекарва всеки божи ден в ровене по сметища и търсене в каналите на остарели, изхвърлени кукли. Хулиан даже разменя зеленчуците си за тях. Мъжът закачва недъгавите кукли в неприятното положение, в което ги намира, а с времето и излагането им на стихиите, се основава ужасяващата сцена, която виждаме през днешния ден, в случай че посетим острова.
 Снимка 655148

През идващите към 50 години той продължава да построява тази гора от кукли. Хулиан почива през 2001 година, покрай мястото, където младото момиче умира. Някои допускат, че е срещнал същата орис като нея и се е удавил, до момента в който други споделят, че е получил инфаркт. Мнозина обаче считат, че гибелта му е породена от духа на момичето, за който се твърди, че населява острова и до през днешния ден.

Въпреки страховитите истории, Островът на куклите е известна туристическа атракция в наши дни, като самите туристи стартират да носят и окачват кукли, което се трансформира в нещо като традиция. Ако не страдаме от педиофобия (страх от кукли), имаме храброст и сме в Мексико, би трябвало да знаем, че до мястото се стига единствено с лодка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР