В граничната зона са задържани 410 лица за 2017 година,

...
В граничната зона са задържани 410 лица за 2017 година,
Коментари Харесай

7 пъти по-малко от 2016 г. са задържаните мигранти на турската граница

В граничната зона са арестувани 410 лица за 2017 година, а за 2016 година са 7 пъти повече - 3049. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев в отговор на въпрос за сигурността по границата с Турция.
„ Изграденото оградно оборудване оказва мощно изразен възпиращ резултат от началото на годината досега. Турските гранични управляващи са задържали 381 лица за 2017 година, опитващи се нелегално да преминат държавната граница. За съпоставяне за 2016 година лицата са 2194, те са близо 5 пъти по-малко “, изясни той.
„ Миграционният напън продължава да бъде максимален на българо-турската граница . Зоните на отговорност на граничните полицейски ръководства в Свиленград и Малко Търново “, уточни Валентин Радев.
„ Има и единични случаи, опити за прекосяване на плавателни съдове с мигранти от Турция през Черно море. Крайната им цел не е България, реагирали сме “, разяснява министърът, представен от Фокус.
„ След построяването на оградното оборудване се следи пренасочване на главния миграционен поток по море от Турция към гръцките острови в Егейско море “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР