В градове из цяла Полша днес бяха организирани демонстрации в

...
В градове из цяла Полша днес бяха организирани демонстрации в
Коментари Харесай

В цяла Полша имаше демонстрации в подкрепа на ЕС

В градове из цяла Полша през днешния ден бяха проведени демонстрации в поддръжка на европейското участие на страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Част от поляците се притесняват, че Полша може да престане да бъде член на Европейски Съюз, откакто тази седмица полският Конституционен съд отсъди, че полската конституция следва да бъде прилагана с преимущество пред някои разпореждания от европейското законодателство.

Бившият ръководител на Европейския съвет Доналд Туск, който понастоящем е водач на опозицията в Полша, стана основател на протестните прояви, чиято цел е да бъде предпазено участието на Полша в Европейски Съюз. " Трябва да спасим Полша, никой няма да направи това вместо нас ", посочи Туск. Протестни акции в поддръжка на европейското участие на Полша са проведени във Варшава, Краков, Познан и други полски градове.

Опонентите на полското националистическо държавно управление се притесняват, че решението на Конституционния съд може в последна сметка да докара до излизане на Полша от Европейски Съюз. Правителството на премиера Матеуш Моравецки отхвърля да цели излизане от Европейския съюз, само че високопоставени членове на ръководещата партия " Право и правдивост " неотдавна направиха изказвания, с които намекнаха, че тази опция не е изключена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР