В градивна среща с избиратели в с. Рилци независимият кандидат

...
В градивна среща с избиратели в с. Рилци независимият кандидат
Коментари Харесай

Николай Шушков: Местната власт в Благоевград се разправя с инакомислещите, трябва да се сложи край на това

В градивна среща с гласоподаватели в с. Рилци самостоятелният претендент за кмет на Благоевград Николай Шушков сложи болния въпрос, който става все по-видим в предизборната стратегия – саморазправата на общината с инакомислещите хора. Той благодари на досегашния кмет на селото Крум Крумов, който приел да стане член на Инициативния комитет по издигането му за кмет. „ След като това стана обществено, усетихме тоталитарния пестник на локалната власт в Благоевград.В 21 век, 2023 година, опити за кавга с хората, които мислят по различен метод – това е неприемливо! “, сподели Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината.

Той описа, че два дни, откакто е оповестил състава на Инициативния си комитет с Крум Крумов в него, се намерили хора, които да го обвинят, че надали не с 3 кубика съчки желае да купува гласове в село Рилци. „ Благодаря на цялата общност в селото, която посредством своята позиция, декларация, постове в обществените медии застанахте зад кмета. Никога не ни е минавало през мозъка да купуваме гласове. Аз не съм дал и няма да дам нито една стотинка за пазаруване на гласове. А тези 3 кубика се оказаха за един безпаричен човек, който на всичкото от горната страна е без изборни права, тъй като няма персонална карта. “

Шушков изрази съжалението си че след тази преживелица, може би погнусен от метода на работа в общината, Крум Крумов решил да не се кандидатира още веднъж за кмет на селото. „ Съжалявам, тъй като той е извънредно почтен и виновен човек, само че това е оценка за целия непоносим политически климат в община Благоевград, който се нуждае от незабавна смяна “.

Шушков означи, че под ръководството на Крумов с. Рилци, което е на 3 км. от Благоевград и в него живеят 800 индивида, се преобрази изцяло. Той уточни като доста добър образец обстоятелството, че и двамата кандидат-кметове на селото са пристигнали един до друг на тази среща, с цел да опишат какви са проектите им. „ Това е доста значим знак, че мислим демократично и гледаме в една посока – развиването на общината и на селото “, сподели Шушков.

Той означи, че Рилци може да се трансформира в добър модел за привличане на новозаселващи се млади и заможни хора, които през последните 10 години направиха селото живо и дружно с коренните му поданици оказват помощ за развиването му. Според Шушков, довеждащият тръбопровод от пречиствателната станция до с. Рилци е остарял и би трябвало да се подмени. Има и частични проблеми с ВиК мрежата в селото.

Хората, на собствен ред, се оплакаха от изискванията за работа на прословутия нов общински пазар, с който сегашният кмет Илко Стоянов толкоз се гордее. Забраната на търговците да влизат с колите си покрай сергиите основава огромни компликации. „ Трябва да мъкнем 600 кг стока от паркинга до сергиите. Това е доста недомислено. Осветлението в региона на пазара се гаси в 7.00 ч. сутринта, когато още е мрачно и още зареждаме сергиите. Новопостроеният покрив е доста висок, неудобен, не пази нито от слънцето, нито от ветрове, дъжд, сняг. Няма нито една тоалетна, работим при отвратителни условия, а плащаме синя зона и скъпи наеми “, описаха хората.

Шушков сподели, че е добре осведомен с проблемите на пазара. Наясно е, че наемите, избрани от Общинския съвет в Благоевград, са едни от най-високите в региона. Той даде обещание да отиде и да поговори персонално с търговците, с които дружно да търсят позволение на всички тези проблеми.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР