В градчето Торе дел Бурго в провинция Гуадалахара е много

...
В градчето Торе дел Бурго в провинция Гуадалахара е много
Коментари Харесай

Българин в Испания: Безработен съм, но тук ми харесва

В градчето Торе дел Бурго в провинция Гуадалахара е доста по-вероятно да чуете българска тирада, в сравнение с испанска. Населението му се състои от към 500 поданици, от които 88% са чужденци, най-вече българи.

По-голямата част от тях са производители на зелени аспержи. Така стартира своят материал огромният испански всекидневник ''El Pais'' във връзка с жителите на градчето Торе дел Бурго, несъмнено от локалните медии като ''българският бастион в Испания'' или още като ''Торе дел Булгаро''.

,,Преди време, когато кръчмата се държеше от испанци, тя отваряше порти още в 7 ч. сутринта. Но когато я взеха българите, заведението го отварят когато си решат'', недоволства румънец пред вестника, който също живее в градчето.

По-късно испанската медия попада и на първия българин в градчето, който седи на една маса и пие уиски.

,,Все ми е тая кой ръководи общината, тъй като се отнасят добре с нас. Чувствам се добре тук'', разяснява Данчо Данев, който преди 14 години напуща Пловдив и се открива в Торе дел Бурго, с цел да работи като строителен служащ. В момента признава, че е незает.

Иван Иванов, различен наш съотечественик, отбелязва, че живее в Испания от 20 години. Като началник в една селскостопанска компания в района признава, че испанците въобще не желаят да си правят работата, само че не прецизира дали това се дължи на повода, че ги управлява българин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР