В града, в който всичко е най-голямо, най-високо и изобщо

...
В града, в който всичко е най-голямо, най-високо и изобщо
Коментари Харесай

Плаващи жилищни сгради, хотели и магазини върху 200 квадратни километра изкуствен риф: Новият еко проект на Дубай

В града, в който всичко е " най-голямо ", " най-високо " и въобще най-най в света се възнамерява да построи още едно оборудване, което заслужава суперлатив. Разбира се, че става въпрос за Дубай, само че този път не приказваме за най-високия небостъргач или най-дълбокия басейн, а за план, който не е просто архитектурен героизъм, а една дребна победа за опазването на океана.

Т. нар. Dubai Reefs се счита за най-големият план за възобновяване на океана в света. Ако бъде издигнат, той ще се състои от близо 200 квадратни километра неестествен риф , който ще бъде дом за над един милиард корали и 100 милиона мангрови дървета, растящи в солена вода.

Плановете за плана са оповестени единствено преди дни от дубайската компания URB, чиито предходни планове включват супер автомагистрала за колоездене на закрито в Дубай и устойчиви градове в Египет и Южна Африка, написа CNN.

Изглежда планът няма да е толкоз доблестен, само че не и се чака нещо сходно от строителен бизнесмен в Дубай. Наред с изкуствените рифове, URB е проектирал плаващи жилищни, хотелиерски, търговски обекти и разнообразни екохижи, които съгласно него биха трансформирали мястото в туристическа дестинация.

В центъра на това условно наречено оборудване ще има морски институт, отдаден на океанските проучвания и опазването на бреговете на Дубай. Ще предложи и просветителни стратегии за опазването на морската среда.
 Да си купиш пясък за $34 милиона, само че в Дубай: Една договорка, която сложи връх в ОАЕ
Да си купиш пясък за $34 милиона, само че в Дубай: Една договорка, която сложи връх в ОАЕ

Върху имота ще построят имение по поръчка

Според компанията URB обектът ще се зарежда от 100% възобновима сила, генерирана от слънчева, водна сила, до момента в който фермите за морски водорасли и стриди ще обезпечават храна.

Предприемачът чака да приключи плана до 2040 година, само че отбелязва, че ще се сблъска с провокации да подсигурява, че самодейността може да бъде финансирана напълно частно.

" Dubai Reefs цели да се трансформира в средство за запазване на морската среда, екотуризъм и живот в океана ", разяснява изпълнителният шеф на URB Бахараш Багериан. " Това ще е неповторима устойчива дестинация, осигуряваща сила от океана, и ще даде опция на една по-екологична стопанска система. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР