В града ни живеят много солидарни и съпричастни хора и

...
В града ни живеят много солидарни и съпричастни хора и
Коментари Харесай

Дарения вместо цветя за първия учебен ден в несебърско училище

В града ни живеят доста солидарни и съпричастни хора и на такива начинания постоянно се отзовават, сподели заместник-директорът на СУ „ Любен Каравелов “ Панайот Симеонов

Учители от СУ „ Любен Каравелов “ в Несебър приканиха своите възпитаници вместо да им дават цветя, да оказват помощ на хората от наводнените карловски села с дарения. Андиопа Цветкова, която е и началник на фолклорна група „ Незабравка ”, описа пред Нова телевизия по какъв начин се е родила концепцията, на която тя е основател. 

„ Това стана откакто видяхме репортаж с наши някогашни възпитаници доброволци, които бяха на терен за разчистването на калта в засегнатите от наводнението села и взехме решение, че би трябвало да се включим и ние. Подхвърлихме концепцията в обществената мрежа на „ Незабравка “, която е към учебното заведение и всички одобриха с огромно предпочитание тази концепция “, добави тя.

Ученици с тениски и с шапки на БЧК споделиха, че за тях е чест да поддържат идеята. Едно от красивите девойки сподели, че ще подари средства, само че ще купи и цвете на обичаната си учителка.

„ През всичките тези години, които сме били в това учебно заведение, сме учени да бъдем положителни и да сме емпат. Затова и съучениците ми поддържаха самодейността да помогнем на хора в потребност “, добави то.

„ Радвам се, че в нашето учебно заведение има задоволително будни учители, които да надградят възпитанието на децата ни. Съжалявам, че тази идея се покажа по-късно по обществените мрежи, с цел да може да се реагира съответно “, сподели пък родител на възпитаник. 

Всеки, който желае, може да помогнете на потърпевшите и посредством ДМС, както и посредством банкова сметка, съобщи заместник-директорът на учебното заведение Панайот Симеонов.

Несебър е град, в който живеят доста солидарни и съпричастни хора  и на такива начинания постоянно се отзовават, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР