В град Ветрен, където вчера възникна пожар в дъбова гора,

...
В град Ветрен, където вчера възникна пожар в дъбова гора,
Коментари Харесай

Няма обгазяване на въздуха във Ветрен

В град Ветрен, където през вчерашния ден породи пожар в дъбова гора, няма обгазяване на въздуха. Днес екипи на пожарната ще продължат огледите на горския масив, с цел да изгасят и последните останали сектори, които тлеят.

Ветрен, Септември

През цялата нощ близо 20 пожарникари и чиновници на горското стопанство са правили обходи по периметъра на изгорялата дъбова гора, с цел да не разрешат на огъня да трансферира направените просеки.

Още с изгрева на слънцето дежурните екипи на мястото започнаха да обхождат масива и да гасят разпалилите се нови огнища.

С помощта на GPS системата на горското стопанство ще стане явен обсегът на пожара, има възможност засегнатите площи да надвишават 400 декара. Водеща остава версията пламъците да са се трансферирали към гората от сметището край Ветрен.
Радослав Лютаков, кмет на град Ветрен: Сметището по принцип пуши непрекъснато. Седмица, две като тръгне да запуши мъчно се овладява там обстановката Тази година следва рекултивация на сметището, има утвърден план, чакаме финансирането.
Въпреки че сметището е затворено от година, локалните хора настояват, че постоянно виждат камиони, които идват от други обитаеми места, с цел да изхвърлят боклуци на мястото.
Благой Фасулков: Няма кой да им направи забележка. В сметището влизат и хора, които търсят желязо.
Екипите на пожарната и през днешния ден остават при димящото бунище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР