В град Варна се проведоха държавните първенства по кикбокс в

...
В град Варна се проведоха държавните първенства по кикбокс в
Коментари Харесай

Шуменска крепост спечели отборната купа на ДП по кикбокс

В град Варна се организираха държавните шампионати по кикбокс в стилове лоу кик и муай тай. Организатор на спортното събитие бе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин бе варненският състезателен клуб „ Вокил “ с ръководител Галин Димов, който е и ръководител на конфедерацията.

Двубоите се организираха в многофункционалната зала на Първа Езикова гимназия.

За надпреварата се записаха общо 220 състезатели от 34 спортни клуба от страната.

Още в петъчния ден след контролното мерене започнаха квалификациите, заради огромния брой участници в доста от категориите. Изиграха се 26 срещи.

Съботния ден бе най-натоварен, като се изиграха над 80 срещи, след които станаха ясни финалистите в другите възрастови категории на жанр лоу кик.

В неделя по стратегия се изиграха 56 финала.

Отборната купа по брой златни медали бе извоювана от Семеен кодекс „ Шуменска цитадела “ с актив от 11 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

Почетното второ място заеха домакините от Семеен кодекс „ Вокил “ със извоювани 8 златни, 3 сребърни и 1 бронз.

На трето място се подреди още един варненски клуб „ Боил “ с 6 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медали.

Паралелно с Държавните шампионати се организираха и шампионати за деца по кикбокс и по муай тай. В тях се включиха 7 от спортните клубове, които развиват съществено детско-юношеските школи в страната: Легия, Файт фактори, Дунав, Терес, ТИМ, Павликени. Всички те бяха наградени с чисто нови протектори за главата в двата цвята на състезателите от Председателя на конфедерацията Галин Димов по време на формалното разкриване в съботния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР