В град Шаджи в източен Китай фабриките на Ali Road

...
В град Шаджи в източен Китай фабриките на Ali Road
Коментари Харесай

Китайските „села Taobao“ се превръщат от Alibaba в конкурентни платформи

В град Шаджи в източен Китай фабриките на Ali Road и Jack Ma Boulevard създават шкафове и маси за кафе. Улиците бяха кръстени в чест на създателя на Alibaba Джак Ма, откакто неговата компания оказа помощ за трансформирането на фермерската общественост в онлайн търговци през последните две десетилетия.

Но в този момент притежателите на фабриката споделят, че платформите на Ma не подсигуряват продажби и че те стартират да пускат стоките си в конкурентни онлайн магазини, в това число Pinduoduo, JD.com и Douyin на ByteDance, с цел да останат на повърхността.

>

„ Пазарът ме принуди да се обърна към Pinduoduo, в противоположен случай щяхме да бъдем отстранени “, сподели Zuo Jian, който ръководи пет заводи в Shaji. „ Търговците напущат Alibaba, а също и клиентите. “

Повече от половин дузина търговци споделиха, че държанието на китайските купувачи се е трансформирало, като извършването на покупки от разнообразни платформи е новата норма, което ги принуждава да последват образеца и да отворят онлайн магазини другаде.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР