В град Рубежне в Луганската народна република (ЛНР) след обстрел

...
В град Рубежне в Луганската народна република (ЛНР) след обстрел
Коментари Харесай

В ЛНР след обстрел се запали асансьор за 30 хиляди тона зърно

В град Рубежне в Луганската национална република (ЛНР) след обстрел от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се възпламени асансьор за 30 000 тона зърно. Това оповестява РИА Новости.

Асансьорният комплекс е на Golden Agro LLC, открит е през 2020 година В момента са го поразили снаряди, отбелязва се, че са изстреляни от Лисичанск, който е под контрола на украинските военни.

Местните поданици оповестяват, че последните попадения са се случили " оня ден ", огромно количество селскостопанска продукция е излязла от складовите пространства. Над нея се издигал черен пушек, тя е отчасти почерняла, написа Лента.ру.



Населението на Рубежне се втурнало да взима зърното за себе си , защото в града има единствено няколко магазина, доста хора нямат пари, бедността е явна, защото украинските карти не са годни в селото.

Местна жителка пристигнала до асансьора със зърно с колело и с торби изнасяла зърното, си призна тя пред организацията. Жената сподели, че може да храни пилета със зърно или да пече самун от него, само че няма да го остави да се пропилее напразно или да изгори.

Някои от съседите ѝ идват в складовете с коли с ремаркета и ги пълнят, оповестява Лента.ру.

По-рано управляващите на Луганската национална република оповестиха, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли Зимогорие за първи път от осем години (от 2014 г.), украинските войски са блъснали града с ракета " Точка-У ".


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР