В град Плевен от утре всички ученици от пети до

...
В град Плевен от утре всички ученици от пети до
Коментари Харесай

От утре учениците от пети до 12-ти клас в Плевен преминават на дистанционно обучение

В град Плевен от на следващия ден всички възпитаници от пети до 12-ти клас минават на онлайн образование от у дома. Това заяви доктор Илиян Минчев - заместник-директор на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че причина за това е повишаването на заболеваемостта от ковид. За дни равнището ѝ се е повишило от 333-ма на 100 хиляди население на 425-ма на 100 хиляди.

Мярката за отдалечено образование се ползва единствено за регионалния град и включва прекосяване в електронна среда и на извънкласните и други спомагателни занятия, на дуалните образования, на заниманията в другите центрове за развиване.

Всичките учебни заведения от 11-те общини на Плевенска област не престават да учат на присъствен принцип, разясни доктор Минчев.



Областният спешен щаб е делегирал права на всеки шеф на учебно заведение, по отношение на съответната конюнктура, да взема решение да се премине в режим половината учебно заведение да учи една седмица присъствено, а другата половина - онлайн, и противоположното. Този двусменен ротационен принцип ще приложат и учебните заведения в регионалния град, само че от 23 ноември, добави зам.-директорът на РЗИ - Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР