в град Херсон ще посее съмнение сред руската общественост за

...
в град Херсон ще посее съмнение сред руската общественост за
Коментари Харесай

Великобритания ликува от стратегическия провал на Русия в Херсон

в град Херсон ще посее подозрение измежду съветската общност за смисъла на войната в Украйна. Това означи със удовлетворение английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от " Франс прес ".

Херсон беше първият огромен градски център, който падна под контрола на съветските сили, откакто президентът Владимир Путин разпореди инвазия в Украйна на 24 февруари.

" Обявеното евакуиране на съветските сили от Херсон бележи следващ стратегически неуспех за тях. През февруари Русия не съумя да превземе нито една от главните си цели с изключение на Херсон ", акцентира Уолъс.

" Сега, когато този град също си беше върнат от украинските сили, елементарните хора в Русия несъмнено се питат: " За какво беше всичко това? ", означи той.

Съединените щати приветстваха отвоюването на черноморския пристанищен град от Украйна като " изключителна победа ", а о на централния площад в Херсон.
 Украинската войска влезе в Херсон
Украинската войска влезе в Херсон

Отправен е апел към останалите съветски военни да се предадат

След като Русия изтегли силите си от Херсон към отбранителни позиции на източния бряг на река Днепър, Уолъс уточни, че нашествието е " довела само до интернационална изолация и оскърбление ".

Англия и интернационалната общественост ще продължат да поддържат Украйна и въпреки че отдръпването е добре пристигнало, никой няма да подценява продължаващата опасност, която съставлява Русия , увери Уолъс.

До петък сутринта украинското знаме беше издигнато покрай постройката на регионалната администрация, а Антоновският мост, който беше мощно развален от обстрел, който до неотдавна можеше да се пресече най-малко пешком,: два сектора се срутиха в реката.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче сподели, че изтеглянето на съветските войски от Херсон на левия бряг на Днепър (което прокремълските медии назовават ​​прегрупиране), която след резултатите от, който не беше приет в света, беше.
 Херсон остава част от Русия, натъртва Кремъл
Херсон остава част от Русия, натъртва Кремъл

Въпреки изтеглянето на съветските сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР