В град Арас в Северна Франция мъж с нож извърши

...
В град Арас в Северна Франция мъж с нож извърши
Коментари Харесай

Убийство във френско училище: 20-годишен чеченец наръга с нож учител, има и ранени

В град Арас в Северна Франция мъж с нож извърши нахлуване с нож в учебно заведение. Почина учителят Доминик Бернар, който е преподавал френски език, той е на 40 години, оповестява телевизия BFM.

Според изданието нападателят е крещял „ Аллах Акбар “. Ръководителят на френското министерство на вътрешните работи Жералд Дарманен сподели, че вследствие на полицейска интервенция обвиненият е бил арестуван. Le Figaro написа, че арестуваният е „ млад мъж от чеченски генезис “ Мохамад Могушков, той е на 20 години и преди този момент е учил в това учебно заведение. Във Франция той е включен в листата S за коренен ислямизъм, съгласно източници на изданието.


Почти по едно и също време с това е арестуван и неговият брат, който е на 17 години: оповестява се, че е арестуван наоколо до друго учебно заведение.

Инцидентът е станал към 11:00 часа. Според известия в медиите в учебното заведение в Арас с изключение на починалия мъж са тежко ранени още двама души: различен преподавател и охранител в учебното заведение. Един от учителите в изявление за локален ефирен канал сподели, че нападателят е имал два ножа в ръцете си. Той допуска, че нарушителят е блъснал сътрудника си с една от тях в сънната артерия.

“В 11 часа сутринта чухме тревога и помислихме, че е подготовка. Влязохме в класната стая, видяхме видео в обществените мрежи и започнахме да се паникьосваме ”, сподели един от учениците, останал в класната стая на времето на диалога с изданието, сподели Le Figaro. „ Затворихме „ всички прозорци, учителят ни помоли да подвигаме допустимо минимум звук, след което се опита да ни успокои: сподели ни, че сме в сигурност и че не бяха в заплаха. Опитваме се да не се паникьосваме и да запазим самообладание. ”


Френската национална прокуратура за битка с тероризма стартира следствие по публикации за “убийство, обвързвано с терористичен акт ”, “опит за ликвидиране, обвързвано с терористична офанзива ” и “престъпна терористична общественост, ориентирана към подготовка на закононарушения против хора ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР