В град Алепо в северната част на Сирия снощи се

...
В град Алепо в северната част на Сирия снощи се
Коментари Харесай

Поне 9 загинали при срутване на сграда в Алепо

В град Алепо в северната част на Сирия нощес се срути постройка, в резултат на което починаха минимум девет души, в това число три деца, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция, базирайки се на сирийската държавна телевизия.

Телевизията заяви, че нелегално издигнатата пететажна постройка в южния квартал на Алепо Фардус се е срутила нощес. По информация от медията са починали пет дами, три деца и възрастен мъж. В репортажа се споделя още, че двама души са били ранени, а седем близки здания са били евакуирани заради опасения, че и те могат да се срутят. Все още не престават издирвателните интервенции измежду отломките, ако под тях са заровени още хора. Причината за сриването към този момент не е известна.

Фардус беше квартал, следен от бунтовниците до декември 2016 година, когато държавните сили благодарение на Русия и Иран превзеха източните елементи на града, които бяха под контрола на бунтовниците в продължение на четири години, напомня АП. Множество здания в Алепо бяха изцяло разрушени или развалени по време на продължаващия 11 години спор в Сирия, в който починаха стотици хиляди души и който принуди половината от довоенното население на страната, наброяващо 23 милиона души, да изоставен домовете си. Алепо е най-големият град в Сирия и беше център за търговията в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР