В гр. Хага, Кралство Нидерландия, днес ще се проведе протест

...
В гр. Хага, Кралство Нидерландия, днес ще се проведе протест
Коментари Харесай

МВнР предупреждава пребиваващите в Нидерландия български граждани за протести и затруднения в движението в района на Хага

В гр. Хага, Кралство Нидерландия, през днешния ден ще се организира митинг на нидерландските фермери, които не престават да показват своето неодобрение от държавната политика в региона на селското стопанство. Очаква се в протестните дейности да вземат присъединяване към 50 000 души, оповестява Ситуационният център на Министерството на външните работи на интернет страницата на министерството. Значителна част протестиращите ще пътуват от други обитаеми места, което най-вероятно ще провокира натоварен трафик към и в гр. Хага. Демонстрацията ще се организира в Южния парк на гр. Хага (Zuiderpark) и се чака да стартира към обяд и да продължи до към 16:00 ч. Непредвидимото държание на деятелите, както и непредсказуемостта на техните дейности, могат да доведат до нарушавания на публичния ред и успокоение, както и до нанасянето на вреди на забележителна стойност, допълват от Министерство на външните работи.

В допълнение, за през днешния ден 11.03.2023 година е планувана и още една протестна акция – на деятели от социално-политическото придвижване в региона на отбрана на околната среда и запазването на биоразнообразието - Extinction Rebellion (Хага). Организаторите на втория митинг възнамеряват да блокират автомагистрала А12 (Utrechtsebaan) наоколо до гр. Хага.

Във връзка с плануваните протестни дейности и действителната опция те да провокират усложнения в напредването в и към гр. Хага, както и да доведат до нарушавания на публичния ред, от Министерство на външните работи поучават българските жители, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато на територията на Нидерландия, да се осведомят авансово за настоящата пътна конюнктура, преди да подхващат пътешестване в региона на митинга, както и да преценяват своето държание със препоръките и рекомендациите на локалните органи на власт.

Допълнителна информация по отношение на плануваните протестни дейности може да бъде открита на интернет страницата на Община Хага.

При нужда от подпомагане българските жители в Кралство Нидерландия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в гр. Хага на следния номер: +31 70 350 30 51, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +31686213612. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството:

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР