В гр. Етрополе бяха поставени на два от най-оживените булеварди

...
В гр. Етрополе бяха поставени на два от най-оживените булеварди
Коментари Харесай

Боби и Кели пазят деца на пешеходни пътеки

В гр. Етрополе бяха сложени на два от най-оживените булеварди мобилни кукли Боби и Кели. Целта е те да насочват вниманието на водачите, че се намират в регион, в който би трябвало да съобразят скоростта си и да бъдат деликатни и виновни към дребните участници в придвижването. Мобилните кукли са от самодейността „ Пресичай безвредно с Боби и Кели “, осъществена в гр. Етрополе, с помощта на „ Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе “. Фигурите са цветни и с размерите на деца в действителен растеж и могат да се местят на разнообразни места, за предварителна защита на скоростта и повишение вниманието на водачите.

 „ Основният ми претекст за слагането на тези кукли е да оказа помощ за сигурността на нашите деца. Нека бъдем по-отговорни и да запазим човешкия живот. Ако ние самите не осъзнаваме нашата отговорност при шофиране и да сме съпричастни с всички близки на починали и потърпевши при автомобилни злополуки няма по какъв начин да понижим отрицателната статистика. Жизнено значимо е по какъв начин се движи по пътищата, с каква скорост и дали съблюдава закона за придвижване по пътищата. Нека пазим живота на околните си, на пешеходците и на всички нас самите “, съобщи ръководителят на сдружението Владимир Александров.

Европейската процедура демонстрира, че триизмерните кукли край пътя изострят вниманието на водачите, изключително по време на образователната година.

„ Благодарен съм на екипът ми, че е до мен. Благодарение на взаимната ни работа, към този момент имаме над 70 начинания единствено за 14 месеца, които са в помощ на жителите на община Етрополе “, добавя още господин Александров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР