В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват

...
В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват
Коментари Харесай

Кои са съществените разлики между лайм и лимон

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се употребяват доста постоянно. Тези плодове имат няколко съществени разлики, които ги вършат сложни за комплициране.

Може би си мислите, че лаймът е незрял лимон. Това обаче въобще не е правилно. Единственото общо сред тях е подвид цитрусови плодове.

Лимонът пораства по дърветата в Китай, Индия и тропическите острови на Тихия океан. Що се отнася до вар, той пораства на шубраци, макар че има вид, чиито плодове са на дървета. Лаймът произлиза от полуостров Малака в Югоизточна Азия.

Лаймовете нормално са по-малки от лимоните, нямат стърчащи краища и са по-гладки.

Лимонът може да бъде зелен или жълт, само че лаймът може да бъде единствено зелен. Също по този начин зрелият лимон ще има доста по-дебела кора от лайма.

Плодовете на лимона имат жълто-зелена плът, до момента в който плодовете на лайм имат зелена плът. Лаймът нормално е кисел и има горчив усет.

Лаймът може да дава плодове през цялата година, до момента в който лимонът може да дава плодове единствено един път през годината. Освен витамин С, лаймът съдържа още витамин М и фолиева киселина.

Лаймът може да се съхранява най-много няколко седмици, а лимонът - 4-5 седмици.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР