В готовност за новата вълна на коронавируса водещите симптоми при

...
В готовност за новата вълна на коронавируса водещите симптоми при
Коментари Харесай

Как да разпознаем „Делта“ варианта и какви са симптомите?

В подготвеност за новата вълна на ковид водещите признаци при „ Делта “ разновидността на ковид са хремата и кашлицата.

Д-р Георги Миндов към този момент има няколко пациенти, за които е имал подозрение, че са инфектирани с „ Делта разновидността “ на ковид.

„ Това, което аз следя в моята процедура, са фамилните огнища у дома, т.е. няколко индивида в непосредствен контакт в колективи или в дома се заразяват “, споделя доктор Миндов.

Според последните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания към 70% от секвенираните проби със специфичен апарат, са на „ Алфа “ разновидността, а близо 30 на „ Делта “.

По думите на доцент доктор Любомира Николаева-Гломб процентът занапред ще пораства.

„ Мисля, че до към месец може би ще стане преобладаващ “, сподели доцент доктор Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел ''Вирусология'' в НЦЗПБ.

Водещите признаци при „ Делта “ разновидността са хремата и кашлицата.

Клиницистите споделят, че в този момент загубата на подушване е много по-рядко срещан признак, в сравнение с хремата. В страните, където имат повече от 50-60-70% имунизирано население заболяемостта се измества към по-младите, тъй като те не бяха до скоро в предпочитаните групи за имунизиране “, споделя още Гломб.

По думите му единствено към един на хиляда души може да се разболе от същия или различен вид, в случай че към този момент е изкарал ковид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР