В гостилница «Гран Тане» всичко било готово за големия прием.

...
В гостилница «Гран Тане» всичко било готово за големия прием.
Коментари Харесай

Инспектор Варник: случаят в гостилницата

 криминална-загадка

В гостилница «Гран Тане» всичко било готово за огромния банкет. Келнерът за финален път се спуснал в избата, с цел да ревизира дали има задоволителни ресурси от вино. И изведнъж… О, смут! Половината ресурси вино били изчезнали.

Инспектор Варник, който изцяло инцидентно се оказал в този град, незабавно отишъл в гостилницата и без да губи време почнал да проверява случая.

Той бързо разпитал основния сервитьор, келнерите, камериерките, готвача и всички гости на гостилницата, които се оказали наоколо. Никаква изясненост.

Продължавайки следствието, Варник погледнал в една от стаите. Там се намирали двама мъже, които играели шах и били подразнени от безцеремонното навлизане на инспектора.

Те, майстори на спорта по шахмат, декларирали на Варник, че са пристигнали тук на шахматен шампионат, който започвал след няколко часа и преди шампионата решили малко да потренират, а от няколко часа не били излизали от стаята.

Варник към този момент мислел да се извини и да си отиде, когато обърнал внимание на едно събитие, което го предиздвикало да сложи под подозрение показанията на шахматистите.

Какво смутило инспекторa? Отговор на загадката тук

Вниманието на инспектора било привлечено от шахматната дъска. Дори начинаещите шахматисти, какво остава за майсторите, знаят, че дясното ъглово поле на дъската би трябвало да бъде бяло.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР