В Горна Оряховица се проведе Държавното лично първенство по борба

...
В Горна Оряховица се проведе Държавното лично първенство по борба
Коментари Харесай

Оряховски талант стана шампион и най-техничен състезател по борба

В Горна Оряховица се организира Държавното персонално състезание по битка типичен жанр за възрастова група "деца " (11-13 години).
От оряховския клуб "Надежда 2014 " участваха единствено двама състезатели, само че още веднъж впечатлиха с представянето си. В категория до 30 кг. Теодор Гергов взе участие в дребния край за бронзовите медали, само че изгуби и трябваше да се задоволи с 5-ото място. Приятната изненада на шампионата бе в категория 38 кг. Там Лъчезар Бунов безапелационно единствено за 15 секунди развенча четирикратния първенец Вили Димитров (който също е артикул на школата на Огнян Григоров от Оряхово) и след 5 безапелационни победи, без изгубена точка сграбчи златото. По преценка на уредниците от Българската федерация по битка бе отличен с самостоятелно отличие купа за "Най-техничен играч на шампионата ".
От останалите тимове от Северозапада чудесно се показаха двамата състезатели от Семеен кодекс "Селановци-93 ". В категория 42 кг. Алберт Ангелов завоюва шампионската купа, а брат му Цветелин завоюва бронз при 35-килограмовите. Врачанският "Ботев 93 " също излъчи първенец - Димитър Георгиев и трима вицешампиони: Леонардо Борисов в кат. 32 кг., Христо Валентинов в кат. 35 кг. и Пламен Христов в категория 73 кг.
Малко не доближи на Християн Иванов да хастари положителното си показване с бронз, в дребния край в кат. 53 кг. в оспорвана и резултатна среща той отстъпи бронза на Павел Младенов от ЦСКА /Павел също е ученик на Огнян Григоров/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР