В горите на Украйна се появиха партизани-анархисти, които не желаят

...
В горите на Украйна се появиха партизани-анархисти, които не желаят
Коментари Харесай

Бивш съветник на Кучма: В Украйна вече има партизани-анархисти, борещи се срещу мобилизацията

В горите на Украйна се появиха партизани-анархисти, които не желаят да вървят на фронта, както го изисква новият закон за мобилизацията. Това съобщи някогашният консултант на украинския президент Леонид Кучма - политологът и икономист Олег Соскин, в своя YouTube-канал.

На 25 декември държавното управление в Киев внесе във Върховната Рада законопроект за мобилизацията. Той планува всички, подлежащи на военна тегоба, без значение дали са получили призовки, да се явят във военните комисариати в период до 60 дни от оповестяването на готовност или до 20 дни след датата на нейното удължение. А президентът Володимир Зеленски разгласи, че поради огромните загуби на фронта би трябвало да бъдат мобилизирани още 500 000 души.

" В горите към този момент се появиха партизани-анархисти. Това е доста забавно събитие, което ще се развива. Това са мъже, които са решили да живеят съгласно Конституцията, а не да се подчиняват на властта на узурпаторите ", споделя Соскин.

Според него към този момент става въпрос за вътрешни конфликти сред тези, които са подготвени да отидат на фронта и тези, които считат тези условия за антиконституционни.

Бившият консултант на Кучма акцентира, че всички приказки за украинския национализъм към този момент са изгубили смисъла си, а недоволството измежду хората пораства, защото управляващите имат намерение да пращат хората на сигурна гибел. И макар дефицита на въоръжение във ВСУ, да принудят още 500 000 жители да отидат на фронта, лишавайки ги от всички цивилен права.

" Вече се появяват райони, които изцяло могат да се надигнат в отбрана на правата и свободите на хората и на Конституцията на Украйна срещу антиконституционната власт на Зеленски и така наречен " прислужници на народа ". Тези райони няма да разрешат да бъдат завладени и там няма да има никаква готовност ", прибавя Соскин.

Новият законопроект към този момент провокира рецензии в Украйна, а главнокомандващият ВСУ ген. Валерий Залужни разгласи, че военните нямат нищо общо с него.

" Нещата вървят натам. Все повече мъже не желаят да се подчиняват на узурпаторите. Оръжие има задоволително. Общински консултант от Закарпатието към този момент сподели по какъв начин може да се води тази битка, гранати има колкото искаш ", разяснява Соскин. Той има поради случай от 15 декември, при който общински консултант от ръководещата партия " Слуга на народа " се появи на съвещание на Керецковския селсъвет в Мукачовски регион и стартира да хвърля гранати със свалени предпазители. В резултат бяха ранени 26 души, шестима от тях са в тежко състияние.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР