В гориста местност във Флорида е изграден уникален резерват -

...
В гориста местност във Флорида е изграден уникален резерват -
Коментари Харесай

Бивши филмови звезди маймуни доживяват старините си в приют във Флорида

В гориста околност във Флорида е построен неповторим резерват - самобитен подслон за 53 орангутана и шимпанзета, множеството от които са " пенсионирани " кино звезди, съобщи Франс прес.

В Центъра за човекоподобни маймуни с повърхност 40 хектара, покрай Уочула, човек може да срещне същински звезди. Тук са 23-годишните близнаци шимпанзета Джейкъб и Джона, снимали се във кино лентата от 2001 година " Планетата на маймуните " на Тим Бъртън , само че също Бъбълс - 37-годишната маймуна придружител, с която Майкъл Джексън обичаше да театралничи.

48-годишният женски орангутан Попи е едвам на 8 години, когато се снима дружно с Клинт Истууд във кино лентата " Каквото и да правиш, губиш ". По-късно взе участие в представления в Лас Вегас, до момента в който видеокамера за наблюдаване не демонстрира, че Попи е измъчвана от дресьор.
 
Monkey News
— Brian Dameris (@bdameris)

Не всички жители на приюта са някогашни кино звезди. Някои са били в циркове и лаборатории, а други са били продавани като екзотични домашни любимци , до момента в който били бебета, и по-късно са живели в кафези. Всички маймуни в резервата са били отгледани от хора и не имат способността да се хранят сами, да се грижат за себе си и потомството си, само че са имали шанса да попаднат в този уникален подслон за животни в северното полукълбо, в който умерено похапват растения и играят в огражденията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР