В горещите летни дни програмата на Плевенска филхармония, Люси Дяковска

...
В горещите летни дни програмата на Плевенска филхармония, Люси Дяковска
Коментари Харесай

Бурни аплодисменти и бисове провокира турнето „ABBA Simphony” в цяла България

В горещите летни дни програмата на Плевенска филхармония, Люси Дяковска и Милица Гладнишка „ ABBA Simphony ” продължава да провокира хората по сцените на редица български градове да пеят и танцуват под звуците на музика, позната за няколко поколения. Концертите се показват под диригентството на маестро Найден Тодоров.



„ Тази музика е показана през една малко по-различна призма на Плевенска филхармония, най-много посредством звученето на филхармоничния оркестър. Тук е значимо да кажа като солист в програмата, че в действителност нямам чувство за един по-мек тон.

По-скоро ние пресъздаваме по един оптимално богат метод музиката на АББА, която е композирана и написана по един извънреден метод, и в нашето осъществяване е в допълнение обогатена от звученето на класическите принадлежности на Плевенска филхармония. Несъмнено, това се усеща и от публиката ни във всички градове, в които представяме програмата “.



Това сподели Люси Дяковска, която е един от солистите в програмата " АББА Симфони “, която дружно с Милица Гладнишка и Плевенска филхармония показват в редица градове в България.

В програмата взе участие и състав от артисти, които са част от плевенския Общински хор „ Гена Димитрова, посредством които се показва една в действителност приключена картина на характерното многогласно звучене на музиката на шведската група.



„ Многогласието на АББА е нещо, което не би трябвало да липсва и беше доста значимо още първоначално, когато определяхме, по какъв начин би трябвало оптимално да пресъздадем вокалното звучене на АББА.

Успоредно с това пък интерпретирахме някои песни като “Super trupper ”, която се извършва инструментално и стана нещо като музикален химн в програмата. Но вокалната група, посредством аранжиментите на Георги Милтиядов допълниха многозвучието.

Тук би трябвало да отбележим и цялата работа, която свършихме дружно с Ники Колев, който е прочут като глас на слушателите на Дарик радио, само че е и част от състава на Плевенска филхармония като в програмата АББА „ Симфони “ свири на барабаните. В този смисъл работата ни беше доста значима, тъй като ритъмът и перкусиите са основни за музиката на АББА и за постигането на характерната ритмическа динамичност “.

Във вихъра на турнето ABBA SIMPHONY Милица Гладнишка, която е един от солистите в програмата сподели за Дарик радио:

„ Смятаме да разлюлеем цяла България, тъй като градовете, в които ще представим програмата са доста, а до в този момент публиката ни посреща с доста овации и бисове. Прекрасно е и нямам самообладание да обиколим Бургас, Несебър, Казанлък, Пловдив, София, Варна, Силистра. Очевидно ни предстоят доста зашеметяващи концерти по този начин, че търсете „ ABBA Simphony ”, сподели Милица Гладнишка, която дружно с Люси Дяковска по изключително трогателен и атрактивен метод показват музиката на шведската група.



Относно работата й с огромен симфоничен оркестър, Милица сподели:

„ Голямата фантазия на артистите е да работят с огромен оркестър и съм щастлива, че не ми е за пръв път. Този път Люси ме предложения, а Плевенска филхармония е един от първенците измежду оркестрите в България и е голямо удоволствието посредством мощта на аранжимента да се разкрие огромната хубост на оркестъра и това да работи за теб.

Самата Люси Дяковска също дава доста сила и с помощта на нея ритъмът и пулсацията на диското горят, и взаимната ни работа е едно извънредно наслаждение “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР