В Google всичко се променя. След като представи нов външен

...
В Google всичко се променя. След като представи нов външен
Коментари Харесай

Google Chrome празнува 15-ия си рожден ден с нов дизайн и подобрени функции

В Гугъл всичко се трансформира. След като показа нов външен тип и ново лого за операционната система Android, известният браузър на компанията – Chrome получава нова визия и спомагателни функционалности, с цел да отпразнува 15-ия си рожден ден.

Визуалната актуализация на Chrome от Гугъл се основава на дизайнерския език Material You на софтуерния колос. Вицепрезидентът на Chrome Париса Табриз дава обещание актуализирани икони с акцент върху четливостта и нови цветови палитри, които по-добре допълват разделите и лентата с принадлежности на потребителите. Браузърът също по този начин ще се приспособява към светли и тъмни режими според от това коя операционна система употребявате, с помощта на усъвършенстваната интеграция на Chrome с операционните системи.

Chrome получава и някои усъвършенствания, които би трябвало да улеснят потреблението на браузъра, в това число по-изчерпателно меню за по-бърз достъп до разширенията на Chrome, Гугъл Translate, Гугъл Password Manager и други.

Дизайнерския език Material You ще бъде прибавен и в уеб магазина на Chrome. Освен осъвременения интерфейс, Гугъл вкарва нови категории разширения, като да вземем за пример разширения с изкуствен интелект и Editors’ spotlight – сходно на Android Play Store, както и по-персонализирани рекомендации. Можете да разгледате страница за прелиминарен обзор на новата визия тук.

Проблемът с рисковите разширения за Chrome в магазина продължава да съществува – неотдавна откриватели сътвориха доказателство за концепцията на уголемение за Chrome, което може да краде пароли в елементарен текст от изходните кодове на съвсем всеки уеб страница. Гугъл се пробва да се оправи с тези рискове с разширена инспекция за сигурност на разширенията, тъй че Chrome да може да помогне за идентифицирането на рискови разширения в магазина, които неотдавна не са били оповестени, нарушават разпоредбите или са евентуално злонамерени.

Последните детайли, упоменати в обявата, са новите функционалности за търсене и безвредното сърфиране. При първите потребителите могат да изберат опцията „ Търсене на тази страница с Гугъл “ посредством менюто с три точки, с цел да отворят страничния панел за търсене на Гугъл, който предлага спомагателен подтекст за всичко, което може да разглеждате. Можете също по този начин да прикрепите страничния панел на Гугъл Search към лентата с принадлежности.

Безопасното сърфиране също е обновено. Преди това то сигнализираше за рискови уеб сайтове и файлове, като ревизираше всеки посетен уебсайт по локално съхраняван лист с известни неприятни уеб сайтове, който се актуализира на всеки 30 до 60 минути, само че 60% от фишинг домейните съществуват за по-малко от 10 минути, което ги прави сложни за блокиране. С нововъведението, опцията за безвредно сърфиране прави инспекциите си в действително време. Гугъл споделя, че актуализацията ще бъде пусната в деяние през идващите седмици и чака 25% по-добра отбрана от злотворен програмен продукт и фишинг закани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР