В голямото дерби на 15-ия кръг в Серия А Ювентус

...
В голямото дерби на 15-ия кръг в Серия А Ювентус
Коментари Харесай

Люто дерби на Сан Паоло нямаше, пестелив Ювентус скъси дистанцията с Наполи

В огромното дерби на 15-ия кръг в Серия " А " Ювентус победи Наполи с минималното 1:0, което обаче е изцяло задоволително на отбора на Масимилиано Алегри да съкрати дистанцията с водача и към този момент разликата сред двата отбора е единствено точка. Точен за гостите бе Гонсало Игуаин през първите 45 минути.

 Време е за суперсблъсък: Наполи - Ювентус, Игуаин открива резултата! онлайн
Време е за суперсблъсък: Наполи - Ювентус, Игуаин открива резултата!

Мачът стартира в 21:45 часа

Първото полувреме на дербито на Италия не предложи толкоз спиращи дъха обстановки, колкото се допуска за дуел от подобен сан. Люта борба за първото място нямаше, само че и двата тима сътвориха няколко положителни голови благоприятни условия пред вратата на противника. " Бианконерите " бяха отборът, който се възползва по най-хубавия метод и на почивката към този момент имаше гол задатък.

 Снимка 326899
Източник:

Още в 4-ата минута някогашният футболист на Наполи - Гонсало Игуаин се откъсна от отбраната на домакините, откакто овладя прекрасен пас в съперниковото наказателно поле, само че Пепе Рейна мазета летящата към мрежата му топка. Малко по-късно обаче, звездата на Старата госпожа поправи грешката си от по-рано и откакто съумя да премине през трима футболисти на неаполитанците, трансферира вратаря, който към този момент бе на земята, а топката влетя в мрежата.



Лоренцо Инсиние на няколко пъти получи опцията да изравни силите на " Сан Паоло ", само че Джанлуиджи Буфон бе обаятелен за следващ път и не позволи коженото кълбо да пресече голлинията му.

 Снимка 326898
Източник:

Още в самото начало на второто полувреме, Наполи трансферира протичащото се на терена в полето на Ювентус, като извършеният напън даде резултат. Атаките на домакините зачестиха, а най-чистото голове състояние още веднъж бе записано на сметката на Инсиние, който опита да изненада Буфон, само че стражът за следващ път се хвърли и предотврати несъмнено попадение във вратата си.

След половин час игра основния арбитър на срещата не отсъди дузпа в интерес на Ювентус, откакто Мертенс можеше да бъде глобен за симулация и даже да бъде изпъден, защото към този момент бе получил жълт картон.

 Снимка 326901
Източник:

След този дуел класирането в елита на италианския футбол наподобява по този начин: Наполи води колоната с 38 точки, следван от Юве с 37. На третата позиция е Интер с 36, а Рома има 34 пункта, откакто довечера победи СПАЛ с безапелационното 3:1.

 Рома победи СПАЛ с 3:1
Рома нанесе тежък удар на СПАЛ (ВИДЕО)

Новакът в Серия " А " приключи " възходящата " си серия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР