В голямата си част сигналите в правосъдното министерство срещу Иван

...
В голямата си част сигналите в правосъдното министерство срещу Иван
Коментари Харесай

Демерджиев: Обществото не получи отговор как бащата на Иван Гешев е придобил дялове от Жоси

В огромната си част сигналите в правосъдното министерство против Иван Гешев не са обществено известни. Това съобщи в предаването “Обективно” на Телевизия Евроком адв. Иван Демерджиев, някогашен длъжностен министър на правораздаването, във връзка идното внасяне на ново искане във Висш съдебен съвет са освобождението на основния прокурор.

“Причината е, че в Министерство на правораздаването ревизираме тези сигнали, обобщава информацията и действаме по отношение на пълномощията на институцията. Нямаме процедура да оповестяваме сигналите преди да проверим наличието им и да приемем дали това, което се сочи вътре е основателно”, добави той.

“Сигналите са два и са подадени към Министерството на правораздаването и Министерство на вътрешните работи. Събират се доказателства, само че за мен непонятен е фактът, че българското общество не получи отговор на въпроса по какъв начин и за какво господин Стоимен Гешев, татко на Иван Гешев, придобива дялове от това сдружение, в случай, че в контракта в Търговския указател не е посочено съображение - дали е платена цена, дали са подарени тези дялове, дали са сменени. Когато подателят на сигнала твърди, че ги е трансферирал в подмяна на обещани услуги от господин Гешев по досъдебни производства, тогава поражда отговорности на господин Гешев като основен прокурор, който съставлява Прокуратурата на Република България, да разсея тези подозрения и да каже заради каква причина татко му се е сдобил с тези дялове. Аз нямам отговор на този въпрос, мисля, че и българското общество”, добави адв. Демерджиев.

Историята стартира през 2013 година, когато компания “Жоси” ООД е една от най-големите компании в млекопреработвателния отрасъл. По това време Иван Гешев е редови прокурор в София. Единият съсобственик на компанията, Георгиев, е в спор с другия - Присадашки.

Ето за какво Георгиев споделя, че се е обърнал за подпомагане към Гешев поради познанството си него. Целта е била премахване на Присадашки от компанията, а " премията " трябвало да е дял в “Жоси”, който да получи бащата на прокурора.

Развоят най-после се оказва напълно различен. Георгиев споделя, че е изгубил компанията си, платил 30 000 лева " такса успокоение " и са запалили дома му.

На 10 февруари от Прокуратурата разпространиха позиция по проблема:

" Твърдението, че член на фамилията на основния прокурор е бил съсобственик в комерсиално сдружение, с предмет на активност млекопреработване, може да бъде несъмнено единствено и само като неистина. Никога, нито Иван Гешев, нито член на неговото семейство, са имали каквато и да е благосъстоятелност във визираната в изявлението „ една млекопреработвателна компания “, нито в друга ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР