В голямата си част коледната украса, с която е осветен

...
В голямата си част коледната украса, с която е осветен
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил отчете свършеното от началото на мандата си

В огромната си част коледната декорация, с която е осветлен Кюстендил за празниците, е подаяние от локални компании.

Това сподели на конференция кметът на града  Огнян Атанасов, на която регистрира реализирано от него и екипа му от началото на мандата.

Той уточни, че цялостен доклад за разноските по празниците ще бъде даден пред медиите при започване на новата година. Кметът на Кюстендил предложения всички на централния площад " Велбъжд " на 31 декември за посрещането на Новата година.

Подготвена е специфична стратегия от общинския отдел " Култура и духовно развиване ". Кметът регистрира, че е било основано коледно градче за първи път от доста години насам и посочи възобновяване на традициите с шествието на джамалджийски групи от селата в Общината, което се състоя в центъра на града през вчерашния ден, на Стефановден.

Атанасов уточни още, че на 10 февруари следва и кукерски фестивал. Той изтъкна постигнатите триумфи по обезпечаването на финансиране за важни планове за финансови разноски на стойност 50 милиона лв..

Той уточни, че е почнало асфалтиране на пътни прави в града, което ще бъде възобновено през март, когато метеорологичните условия го разрешават.

" Надявам се и считам, че ще имаме триумф да осигурим в допълнение финансиране за енергийна успеваемост, по линия на териториалния проект за обективен преход, с цел да бъдат санирани и жилища от аварийния лист , отвън утвърдените 23 здания " , сподели Атанасов.

Той уточни, че през интервала, през който е кмет на общината, са били нараснали успеваемостта и контролът на чиновниците от краткотрайната претовареност. " Около 100-120 души отпаднах а от описите за приемане на помощи, тъй като не си създадоха часовете.

Резултатът с чистотата в града е забележим - към този момент е по-чисто и подредено и се надявам тази наклонност да запазим и отсега нататък ", сподели още кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР