В голяма степен хората са прави, защото е много дълго

...
В голяма степен хората са прави, защото е много дълго
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Стремежът е да преодолеем тази сериозна бедност в България

" В огромна степен хората са прави, тъй като е доста дълго упованието, само че когато вършим бързо нещата бъркаме много съществено ", това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред NOVA, във връзка размяната на реплики сред президентът и държавното управление през вчерашния ден.

Той даде като образец пенсионната промяна, където съобщи, че са направени " доста нелепости ".

" Изказването на президента е съсредоточен израз на мнението на българското общество, тъй че одобряваме рецензиите. За мен има огромни упования от обществото и по тази причина одобрявам рецензиите, само че въпреки всичко би трябвало да се оценят напъните на държавното управление ", добави общественият министър.

" Инфлацията е доста забавно нещо и сериозен проблем. Ако я преглеждаме - ще ви дам малко данни. Средногодишната инфлация за 2021-ва година е 2,9% по статистически данни, зависи по какъв начин гледаме на нея. Доходите са увеличени по този начин, че да компенсират инфлацията ", съобщи Гьоков.

И посочи, че не става въпрос за това " приходите да изпреварят инфлацията ".

" Правителството още от в този момент планува бюджетът да бъде обновен в средата на годината и се надявам да бъде регистрирана инфлацията от тази година. Искаме да се вдигнат всички обществени заплащания, с цел да може да се компенсира инфлацията. Според експерите, на годишна база, тя няма да бъде двуцифрена ", акцентира общественият министър.

Гьоков съобщи, че се търси нужният автоматизъм за установяване на минималната заплата у нас.

" Ще бъдат обновени сигурно всички параметри на обществените заплащания с актуализацията на бюджета (през лятото б.р.) ", акцентира той.

" Много са разнопосочни рецензиите на опозицията, че нямало нарастване каузи на обществените заплащания по отношение на Брутният вътрешен продукт или че били доста разхитителни. Това е работата на опозицията - да подлага на критика бюджетите. Сега стремежът е да преодоляваме тази сериозна беднотия в България ", безапелационен беше общественият министър.

" Поставили сме си доста амбициозна цел - да създадем тактика по приходите, която да ни споделя по какъв начин ще достигнем междинните европейски приходи ", сподели още Георги Гьоков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР