В голяма паника от днешните протести в София са изпаднали

...
В голяма паника от днешните протести в София са изпаднали
Коментари Харесай

В София почерня от полиция! Страх тресе управляващите заради протестите, извадиха и водно оръдие

В огромна суматоха от днешните митинги в София са изпаднали ръководещите. В момента в центъра на столицата е цялостно с полиция, а минаващи разясняват, че такова знамение не са виждали даже по време на митингите против кабинета Орешарски, когато на жълтите павета се събираха десетки хиляди българи.

 Полиция към Народното събрание, полицейски сили към Народно събрание, водно оръдие Полиция към Народното събрание, полицейски сили към Народно събрание, водно оръдие Източник: Zonanews
Вътрешният министър Бойко Рашков е струпал стотици служители на реда пред Народното събрание. Част от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са тежко екипирани, наоколо е ситуирано и водно оръдие. Народното събрание още веднъж е опасано от железни ограждения.

 Полиция към Народното събрание, полицейски сили към Народно събрание Полиция към Народното събрание, полицейски сили към Народно събрание Източник: Zonanews
Причината за засилената защита на постройката на Народното събрание са плануваните за през днешния ден 12 митинга - в поддръжка на държавното управление, против режима на Кирил Петков, митинг на " Възраждане ", митинг против високите цени на горивата и против повдигането на ветото на Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз. Точно със старта на дебатите по вота на съмнение в 11 часа стартира и митингът с искане за оставката на Кирил Петков и държавното управление му.

 Полиция към Народното събрание, полицейски сили към Народно събрание Полиция към Народното събрание, полицейски сили към Народно събрание Източник: Zonanews
От 14 часа пред Народното събрание ще стачкуват и от придвижване " Агора България ", където един от създателите е разпопеният Дионисий.

Организира се и трети митинг, който се чака и да е най-многоброен. Той стартира в 17 часа, а уредник е партия " Възраждане ". Митингът е под наслов за унищожаване на непознатото колониално държавно управление.

Очаква се митингите против кабинета на Кирил Петков да продължат и в сряда и в четвъртък, когато ще е и гласуването на вота на съмнение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР