В голяма част от случаите, след като не се чувстваме

...
В голяма част от случаите, след като не се чувстваме
Коментари Харесай

Щитовидната ви жлеза не е наред, ако имате тези 12 проблеми

В огромна част от случаите, откакто не се усещаме в добра физическа форма, считаме, че се касае за настинка, алергия или повода е в напредването на годините. От време на време това е тъкмо, само че постоянно неналичието на общ тонус може да крие по-сериозни медицински проблеми.

Щитовидната жлеза е незначителен орган в тялото, само че е от съществен смисъл за нашето общо здраве.Ето за какво е значимо да обръщате внимание на сигналите, които тялото ви изпраща, а не да ги пренебрегвате.

Вижте по-надолу и кои са най-ранните предупредителни знаци за проблеми с щитовидната жлеза:
1. Чувство за горест или меланхолия
Хиперактивната щитовидна жлеза може да промени настроението ви. Възможно е да се чувствате извънредно тъжни и даже депресирани. Също по този начин може да се усещате по-тревожни, нервни или раздразнителни.
2. Запек
Ако страдате от запек и не можете да разберете повода, може казусът да е в обърканата функционалност на щитовидната жлеза, което да е довело до закъснение на храносмилането. Това е един от трите най-чести признаци на хипотиреоидизъм.
3. Трудно пробуждане заран
Ако заран ви е извънредно мъчно да се измъкнете от леглото и събуждането ви е отвратително, а след това през целия ден сте сънливи, допустимо е да имате проблем с щитовидната жлеза, която да направи телесните ви функционалности с движение на костенурка.
4. Косопад и суха кожа
Ако кожата ви е суха и ви сърби, може да се касае за хипотиреоидизъм. Промяната в структурата на кожата може да е поради забавената обмяна на веществата. Косата и ноктите ви също може да са по-сухи и чупливи. Липсата на хормони на щитовидната жлеза прекъсва цикъла на растежа на косата, което води до косопад.
7 признака, че имате хранително разстройство
5. Внезапно наддаване на тегло
Въпреки че наддаването на тегло може да бъде породено от доста фактори, в случай че напълнеете без да сте правили промени в храненето си, повода може да е хормонална. Особено в случай че спортувате интензивно и отново качвате килограми. Това съвсем постоянно се дължи на по-активна щитовидна жлеза.
6. Липса на полово предпочитание
Твърде малко хормони на щитовидната жлеза се равнява на ниско либидо. Ако забележите, че ви липсва предпочитание за секс и то в по-продължителен интервал от време, проверете равнищата на хормоните си.
7. Мускулни болки
Ако чувствате болки в мускулите на ръцете си, за които нямате пояснение, в случай че имате изтръпване в крайниците, което ви се коства загадъчно, то проверете си щитовидната жлеза. Липсата на хормони от тази жлеза води до увреждане на нервите.
8. Сърцебиене
Ако имате мощно сърцетуптене, без да сте влюбени, то отново би трябвало да идете на доктор. Особено в случай че сърцетуптенето е мощно изразено и имате възприятието, че сърцето ви прескача. Това може да значи, че имате прекалено много хормони на щитовидната жлеза в кръвта.
9. Проблем с концентрацията
Концентрацията ви може да се „ размие “ малко с възрастта, само че в случай че това стане по-интензивно, повода може да е в щитовидната жлеза. Пациентите с хипотиреоидизъм постоянно имат проблеми с паметта.
10. Високо кръвно налягане
Ако имате високо кръвно налягане и не можете да решите казуса си без медикаменти (с по-здравословна диета или с повече упражнения), би трябвало да си ревизирате щитовидната жлеза. По-активната щитовидна жлеза може да докара до високи равнища на „ неприятния “ холестерол, което за жалост води до сърдечна непълнота.
11. Повишен вкус
Ако имате хипертиреоидизъм или хиперфункция на щитовидната жлеза, няма да можете да спрете да ядете. Постоянно ще сте гладни и ще се тъпчете, без да усещате каквато и да е тежест в стомаха.
12. Дискомфорт в гърлото и врата
Вашата щитовидна жлеза се намира в шията, тъй че физическа болежка на мястото, където е ситуирана тя, постоянно е съмнителна. Ако имате издаденост на това място или пък чувството, че буца е заседнала в гърлото ви, също би трябвало да идете на ендокринолог./ lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР